lrdag d. 21. juli 2018
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Dykning på Mallorca – en hel verden under havet

Fordi Mallorca ligger midt i middelhavet, gør det også øen til et yndet sted at dykke. Ved Mallorca er vandet klart og der er et velbevaret dyreliv. Det er især langs Mallorcas østkyst, at nogle af Mallorcas bedste dykkersteder ligger.

Når du dykker på Mallorca kan du både opleve rødhajer, barracudaer og blæksprutter foruden alle de farvestrålende fisk, der er med til at gøre dykning til en fantastisk oplevelse. Ønsker du lidt mere udfordring, kan du på syd- og østkysten af Mallorca udforske små grotter, når du dykker.

Dykning på Mallorca er bedst mellem juni og oktober. Her er vandet varmest og klarest, og flere dykkercentre holder desuden lukket om vinteren.

Hvis du aldrig har dykket før, kan du flere steder på Mallorca få et prøvedyk. Derved kan du se om dykning er noget for dig, inden du kaster dig ud i et dykkerkursus. Ønsker du ikke at dykke, men stadig se hvad der foregår under havets overflade, er der mange steder mulighed for at snorkle, og udstyr til snorkling kan lejes eller købes overalt.

Der er masser af dykkercentre fordelt på hele Mallorca, og på flere hoteller er der også mulighed for dykkerkurser for begyndere.

2 kommentarer

1 bjarne { 5. November 2011 kl. 21:04 }

Man kan sagten få nogle gode dykkerture på Mallorca – man skal bare ikke forvente at det er egypten eller maldiverne. Jeg har arbejdet på øen i nogle år, og haft godt 8 dyk + adskillige snorkelture. Fisk er der nok af, men farverne og størrelserne er ikke overvældende. helt konkrekt har jeg ikke set noget større end en normal ørred, ud over en enkelt lille rokke, og 4-5 blæksprutter. Vær opmærksom på de små gobler – de er ikke farlige som sådan, men de gør pænt nas at svømme ind i – hvis der er mange et sted, kan men med hel tage hen til den næste bugt, hvor der så kan være tomt for gobler…

2 Morten { 10. August 2012 kl. 17:29 }

Jeg søgte efter gode dykker/snorkel steder (alternative til egypten) og fandt at Mallorca faktisk er OK for dykning.
Der var også steder i Tyrkiet (ÖlÜ deniz – det døde hav ved Fethiye)
Prøv at se…
KH Lise