onsdag d. 22. august 2018
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Naturen på Mallorca

Bjergene, strandene og fantastiske udsigter – naturen på Mallorca er noget helt specielt. På din Mallorca ferie kan det anbefales at leje en bil, hvis du gerne vil på kør-selv-ferie i øen skønne natur.

Flotte Mallorca natur udsigter
Mange steder på Mallorca bliver du nødt til at stoppe op for at nyde den fantastiske udsigt. Et af stederne er Punta de la Nau på det nordlige Mallorca. Her befinder du dig ca. 200 meter over havets overflade, og stedet har en helt fantastisk udsigt til det azurblå middelhav og den lille klippeø Illa Colomar.

Mallorca natur i nationalparker
Der er flere nationalparker på Mallorca. På det nordlige Mallorca, nær Alcudia, finder du nationalparken S’Albufera. I S’Albufera kommer du helt tæt på Mallorcas natur. Nationalparken er et vådområde, hvor du oplever et rigt fugleliv.
I S’Albufera kan du sagtens bruge en hel dag med vandreture, picnic og hygge. Nationalparken har også et lille museum, hvor du kan se, hvad der sker i parken.

På det sydlige Mallorca nær byen Santanyí finder du nationalparken Parc Natural Mondragó. Også her finder du et rigt fugleliv, og med flere vandreruter kommer du helt tæt på Mallorcas natur. I Parc Natural Mondragó er også kendt for sine flotte strande med hvidt, fint sand, der indbyder til en afkølende dukkert.

Kom tæt på naturen i en naturpark
Har hele familien, både store og små, lyst til at opleve Mallorcas natur, kan det anbefales at besøge naturparken La Reserva. Her er masser af aktiviteter for børn, dyr der kan klappes og afmærkede vandreruter. I naturparken La Reserva kommer hele familien ud i naturen og morer sig sammen.
Læs mere om naturparken La Reserva

Ud for havnebyen Sant Elm på Mallorcas vestkyst finder du den ubeboede ø Sa Dragonera, der er en naturpark. Her er en smuk natur, et rigt dyreliv og masser af muligheder for vandreture.
Læs mere om Sa Dragonera naturpark

Grotter og drypstenshuler
Mallorca er kendt for sine mange grotter og drypstenshuler. I flere af de store kan du komme på guidet rundtur, hvor du kommer helt ind i disse fantastiske naturfænomener.
Læs mere om grotter og drypstenshuler

Natur i botanisk have
På Mallorca kan du også opleve andet en den vilde og uspolerede natur. Ved byen Santanyí finder du en af Europas største botaniske haver Botanicactus. I den frodige have kan du se blomster, kaktusser og træer i alle regnbuens farver.

Bjergkæden Serra de Tramuntana
Hvis du virkelig skal opleve Mallorcas alsidige natur skal du køre en tur i Serra de Tramuntana bjergene. Her snor små veje sig gennem bjergene, så du skal holde tungen lige i munden. Overalt er der mandel- og oliventræer, og flere steder bliver du nødt til at stoppe op for at nyde udsigten til havet. Det højeste bjerg i Serra de Tramuntana bjergkæden er Puig Major, der er 1.455 meter højt og indbyder til endnu flere smukke udsigter.

Klippehalvøen Formentor
Det nordlige Mallorca udgøres af klippehalvøen Formentor. Her er store dele uberørt natur og en hyggelig lille strand, der tiltrækker solbadene gæster fra hele øen. Helt ude på spidsen Cap de Formentor, finder du et fyrtårn, et cafeteria og en lille butik, og her nyder du også en smuk udsigt ud over havet.