mandag d. 25. marts 2019
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Sóller og Nordkysten

Sóller er den hyggelige hovedby på nordkysten, hvor du kan holde en ferie med både strand, vand og fantastiske udflugter til Tramuntanabjergene på Mallorca. Oplev fx de frugtbare terrasser i Banyalbufar, Lluc klosteret eller haverne i Raixa og Alfábia. Enten på cykel, til fods eller i en lejebil. Rejser du til Sóller på Mallorca finder du en charmerende by med mange spændende hoteller og ferieboliger, som du kan se ved at klikke på linket nedenfor.

Hotel deals i Sóller

 


Booking.com


 

Storslået natur og gemmesteder i bjergene

Soller MallorcaBjergkæden Tramuntana langs Mallorcas nordvestvendte kyst er et paradis for dig, der vil udforske Mallorca til fods, finde dit eget skønne hideaway eller snirkle dig af sted i en bil gennem appelsinplantager, langs bratte klippekyster, små beskyttede og godt gemte strande og betagende udsigter ud over det azurblå Middelhav. Desuden er byen Sóller et supergodt sted at holde ferie på Mallorca.

 

Sol og saft i Sóller

Soller MallorcaNår du rejser til Sóller, den største by på nordkysten, skal du slå dig ned på torvet Plaça del Constitució og bestille en ægte lokal specialitet: juice af friskpressede appelsiner, der må kalde sig Citrícs de Ses Marjades, fordi de er dyrket på terrasserne omkring Sóller. Det er det bedste udgangspunkt for at lade livet passere forbi i Sóller: folk af alle nationaliteter, der kommer og går, handlende på vej til og fra Sa Llunagadens spændende specialbutikker, legende børn omkring det store springvand. Med jævne mellemrum klemter den gamle sporvogn med klokken til advarsel, når den rasler af sted tværs over torvet på sin vej til Port de Sóller. Du kan selv springe på ved stoppestedet og tage med på en tur ned til havnebyen, der rejser sig op ad skråningerne omkring naturhavnens perfekte runding.

I Soller har du også mulighed for at tage et smut til Palma med det antikke tog Tren de Soller. Her kører du gennem Mallorcas smukke natur i Sierra de Tramuntana bjergene, gennem mørke tunneller og naturskønne dale. Læs mere om det antikke tog mellem Soller og Palma

Vandreture og frimærkestrande

Soller MallorcaTramuntanabjergene er et skønt vandreområde med masser af markerede stier, som de fleste i nogenlunde god form kan klare. Fra april til juli og igen efter september til langt hen i vores danske vinter er klimaet tilpas til dig, der rejser til Mallorca med vandrestøvler i kufferten. Fyld dunken med vand og smid en trøje og lidt proviant i rygsækken, og du er klar til store øjeblikke i øjenhøjde med vilde geder og bjergbønder. De sidste serverer gerne en forfriskning til forbipasserende for en euro eller to. I sommermånederne kan du sagtens gå korte ture, for eksempel til nogle af de frimærkesmå strande, som åbner for en lille strandbred inde imellem kystens klipper. På strandene i Cala de Deiá, Port de Valldemossa og Cala Tuent er du ikke helt alene, men der bliver aldrig overfyldt, når du rejser til denne del af Mallorca.
Læs mere om vandreture på Mallorca

Banyalbufars frugtbare terrasser

Når bilen runder pynten, og Banyalbufars berømte terrasser ligger bredt ud foran dig, er det med at finde et sted at stoppe og stige ud for at nyde udsigten og den fred, der hviler over naturen i dette levende postkort på Mallorca. En hund, der gør, sætter et mindre kor i gang, en hane galer og lyden af en knallert løber i forvejen op ad på den smalle vej op i bjergene.

Soller Mallorca

Banyalbufar ligger på det mest krøllede stykke kystvej, som mange turister kører udenom, når de rejser til Mallorca, men har du planlagt en tur til herregården Sa Granja eller til Valldemossa, skal d ikke snyde dig selv for synet af de brændende røde tomater på ranker eller de dybgrønne appelsintræer med lysende orange frugter, som vokser frem og tilbage på de terrasser, der gør vanding til en smal sag.

Biltur på langs af kysten

Rejser SollerUanset hvor på Mallorca, du har slået dig ned, er en udflugt til Tramuntanabjergene en oplagt mulighed. Større er Mallorca ikke. Lej en bil, inden du rejser til Mallorca, og tag så på opdagelse langs bjergkæden. Start tidligt om morgenen, for selv om der ikke er langt fra den ene ende af Tramuntana til den anden, tager turen gennem sving og kurver tid. Du behøver ikke tage hele turen. Spring på landevej C170, hvor det er mest nærliggende og kør så langt, du kan nå – du skal have tid til at stille bilen og nyde udsigterne, og til at slappe af i mindst en af de små byer undervejs. Og når lyset forsvinder, kører du bare af ved første afkørsel mod syd og fanger en stump af motorvejen, så du hurtigt kan komme tilbage til der, hvor du bor på Mallorca. Læs mere om kør-selv-ferie på Mallorca
Lej en bil på Mallorca

Gå i kloster med komponisten Chopin

De sartrøde roser klæder de stedsegrønne buksbom i den lille have uden for klostret Real Cartuja i Valldemossa på Mallorca. Duften står og skvulper i døråbningen ind til de to celler, nærmest en lille lejlighed, hvor et af historiens berømte par, komponisten Fréderik Chopin og forfatterinden George Sand, ville tilbringe vinteren 1838-39. Men det viste sig vist hurtigt, at der ikke var megen romantik i luften mellem komponisten og den fraskilte fru Sand, der ikke kun havde taget sig et mandenavn, men også gik klædt i habit og røg pibe og derfor vakte opsigt i den afsidesliggende by på Mallorca.

Soller-Walldemossa

Chopin led alvorligt under det kølige våde vintervejr og pådrog sig her måske den tuberkulose, der endte med at tage livet af ham ti år senere. Han skrev dog også her et af sine meget kendte musikstykker, kendt som Regndråbe Præludium. Og fruen, ja hun hentede inspiration til bogen En vinter på Mallorca, der er gået over i historien som et smædeskrift over den mallorcinske befolkning, der ikke udelukkende tog godt imod de to mærkværdige turister.

Mød den sorte madonna

Alle, der rejser til Mallorca, kommer før eller siden til klostret Lluc langt inde i bjergene og hører den sejlivede legende om den lille sorte hyrdedreng, som fandt en lige så sort madonna på marken, så slutningen skal ikke røbes her. Når du alligevel rejser hertil og har set det overvældende udsmykkede kirkerum og madonnaen, så gå en tur en klostrets lille botaniske have udenfor – her får du sat navn på mange af de planter, du ser omkring dig, når du rejser til Mallorca.

Soller Mallorca

Og så har de en chokolade i caféen, der er så kraftig, at den næsten udgør et helt måltid – med lækre hjemmebagte kager og tærter til, lige det, du trænger til, hvis du kommer hertil ad en af de mange vandrestier, som pilgrimmene bruger, når de skal besøge det hellige sted, som er en vigtig del af mallorcinsk kultur og selvforståelse.
Læs mere på Lluc-klosterets hjemmeside

Arven efter maurerne

Rejser SollerBjergkæden langs Mallorcas nordvendte kyst falder gold og stejl mod havet, men på skråningerne ned mod den store slette har mallorcinerne sat vanding og frugtbarhed i system med et væld af frodighed på de kunstigt anlagte terrasser. Ved foden af bjergene, mellem Palma og Sóller på Mallorca, kan du se endnu større frugtbarhed i to charmerende og elegante haver, der ligger med få kilometers afstand op ad bjergsiden. Herresæderne Raixa og Alfábia har begge rødder helt tilbage til de arabiske besættere for mere end 1000 år siden, og det er fra dem, mallorcinerne har arvet kunsten at opdyrke bjergene på terrasser. Traditionen holder de levende den dag i dag, og derfor kan du gå på opdagelse i haverne og følge årstidernes skiften mellem glinsende grønne appelsin- og citrontræer, overdådige rødmende tomatplanter, matgrønne olivenlunde og i det tidlige forår en overdådighed af blomstrende mandeltræer. En smuk naturoplevelse, når du rejser til Mallorca.

Se video fra Port de Sóller

Se kort over Sóller

Vis stort kort

Læs mere om Mallorca

Alcúdia – Alcúdia i den nordlige del af Mallorca er børnefamiliernes favoritsted på Mallorca. Læs alt om de lækre, børnevenlige strande og de spændende udflugter til naturparken S’Albufera, Pollenca og Formentorhalvøen.
Cala Millor og Østkysten – På Østkysten finder du en charmerende blanding af bugter og vige, små fiskerlejer og naturhavne, nye turistbyer og små afsides strande. Læs også om Dragegrotterne og de berømte Majoricaperler.

Vil du anbefale en oplevelse i Sóller?

Hvis du savner noget i vores beskrivelse af Sóller – en forretning, en restaurant eller en seværdighed – så er du velkommen til at tilføje din anbefaling i kommentarfeltet nedenfor. Så viser vi den her på vores side om Sóller til glæde for alle andre, der rejser til byen.

1 kommentar

1 Erik Sand { 16. May 2009 kl. 20:00 }

Jeg har en supergod restaurant på min site, som jeg vil anbefale

http://www.soller.dk/luna/luna36.htm