lrdag d. 21. juli 2018
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Strande på Mallorca

Mallorca ligger midt i det azurblå middelhav, og kysterne er fyldt med gode strande. På Mallorca finder du både store og børnevenlig strande ved de populære turistbyer og mindre strande i små klippebugter, hvor du er omringet af Mallorcas smukke natur.

Hele familien på stranden
Ved mange strande på Mallorca er vandet roligt og lavt, hvilket gør dem perfekte til børn. Her kan de små boltre sig i det varme vand og lege i det fine sand.
Skal der fart over feltet, finder du alle former for strandaktiviteter ved mange af Mallorcas strande. Her kan du både få en tur på bananbåde og vandscooter.
For dem der bare gerne vil nyde solen, er der rigtig mange steder mulighed for leje en liggestol. Kig altid efter det blå flag, der signalerer, at stranden er godkendt efter europæiske standarder, og derfor har livreddere, toilet og bad.

Private strande
Strande med vandaktiviteter, liggestole osv. tiltrækker selvfølgelig mange turister. Er du mere til en rolig strandtur, er det da også muligt at finde Mallorca strande, som er mere øde i en af øens mange små bugter. De små strande finder du især på Mallorcas øst- og vestkyst, mens de store Mallorca strande ligger på nord- og sydkysten. Lej evt. en bil og kør på opdagelse langs Mallorcas kyst.

Fem gode Mallorca strande:

 • Platja Can Pere Antoni
  Nogle vil mene at Platja Can Pere Antoni er den bedste strand ved Palma. Stranden ligger 2 km fra centrum, og langs den løber en flot strandpromenade. Vandet bliver forholdsvis hurtigt dybt, men vandet er klart og sandet fint. Mange lokale benytter sig af Platja Can Pere Antoni, og den er sjældent overfyldt.
 • Playa de Alcudia
  Stranden ved Alcudia er en af Mallorcas mest populære. Playa de Alcudia er bred og hele 14 km lang, så selvom den er populær blandt turisterne, føles den ikke overfyldt. Vandet ved Alcudia strand er roligt, hvilket gør den til en yderst børnevenlig strand.
 • Es Trenc
  Drømmer du om at besøge en rigtig paradisstrand, skal du tage til Es Trenc på det sydlige Mallorca. Stranden ligger i en nationalpark, og det er derfor den eneste strand på Mallorca, hvor der ikke er bygget hoteller omkring. Det gør den dog ikke mindre populær, men fordi stranden er så stor og bred føles den ikke overfyldt. Vandet ved Es Trenc er krystalklart og enormt indbydende, og du skal langt ud, før det bliver dybt. Derfor egner denne Mallorca strand sig godt til børn.
 • Cala de Deía
  Ved stranden Cala de Deía, syd for Soller, kan du virkelig nyde Mallorcas smukke natur. Stranden ligger i en lille bugt omringet af høje klipper. Selve stranden er ikke noget specielt, da det er en klippestrand, men så snart du kommer ud i vandet, er det rigtig lækkert og oplagt til en god svømmetur. Området er meget fredeligt, og der findes kun to små restauranter ved stranden. Er du en vovehals, er der desuden en klippe ved Cala de Deía, som de modige kan springe i havet fra.
 • Cala Torta
  Vil du opleve en af Mallorcas mere øde strande, skal du køre nord for byen Arta. Noget af vejen skal du køre på en grusvej, men når du først kommer frem til Cala Torta, finder du en smuk Mallorca strand med lækkert sand og klart vand. Stranden er omringet af lave bjerge, og den er oplagt til at snorkle ved. Cala Torta er ikke specielt børnevenlig, da der kan være en del bølger, og vandet hurtigt bliver dybt.

Dette er kun en brøkdel af Mallorcas strande. Tag selv på opdagelse langs Mallorcas kyst, og find lige netop den strand, der passer til dine lyster og behov.