sndag d. 21. april 2019
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Transport på Mallorca

Transport med bus
Der er flere busforbindelser på Mallorca, og især fra Palma er der gode transport muligheder med bus. Hovedbusstationen i Palma ligger ved Plaza Espana, og herfra går der busser til alle de større byer på Mallorca. Du kan komme til de fleste steder på Mallorca med en eller to busser.

Transport med tog
Der findes to togforbindelser på Mallorca. Den ene er et antikt bumletog, som kører mellem Palma og Sóller. Turen er 27 km lang og en hyggelig måde at se Mallorca på. Det andet tog er et almindeligt tog fra Palma til bl.a. Inca, Manacor og Sa Pobla.

Transport med metro
Palma har én metrolinje, som gør det nemt at komme rundt i Palma by. Metroen blev færdig i 2007 og har ni stationer.

Transport med taxa
En mere komfortabel transport mulighed på Mallorca er med taxa. Taxa er dyrere end offentlig transport, men det er stadig billigere at køre i taxa på Mallorca end i Danmark.

Taxaerne på Mallorca kører efter taxameter, men skal du køre en længere strækning, kan det anbefales at aftale en fast pris, inden du sætter dig tilrette på bagsædet. Du skal også være opmærksom på, at der er tillæg på taxakørsel fra lufthavnen, for bagage, i weekenden og om aftenen. Alle taxaer på Mallorca skal have et skilt med de officielle takster synligt. Du finder det oftest i et af vinduerne.

Lej en bil
Vil du selv bestemme tempoet, kan det anbefales at leje en bil. Med en lejebil kan du køre lige derhen, hvor du har lyst til, finde din egen strand eller stoppe op i bjergene og nyde en fantastisk udsigt. Du kan leje en bil ligeså mange dage du har behov for og tilbringe resten på stranden.
Læs mere om transport i bil på Mallorca
.

Transport på cykel
På Mallorca er der gode muligheder for transport i form af en jernhest. Cykling lokker mange til Mallorca, og både professionelle og motionister kommer til øen for at træde i pedalerne. Fra flade strækninger midt på øen til bjergkørsel nord på øen, Mallorca har noget for enhver smag.
Læs mere om cykling på Mallorca
.