mandag d. 25. marts 2019
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Udflugt til Menorca

Menorcas navn hentyder til, at øen er mindre end Mallorca. Det er den også, og den er også mere rolig, fordi der er knap så mange turister her som på søster-øen. Menorca er en meget familievenlig ø, og den har noget at byde på til alle. Her er små idylliske fiskelandsbyer, men her er også natteliv med barer og diskoteker, hvis det er det du leder efter.
Du kan sejle fra Mallorca til Menorca fra både Palma og Alcudia.

Hovedstaden Mahon

Menorcas største by er Mahon. Byen er en travl havneby med en stor havn. Mahon emmer af historie med mange gamle, flotte bygninger, og byen er omgivet af en gammel bymur.
I Mahons gamle bydel går du gennem snoede gader. Her finder du også det gamle slot Castell de Sant Nicolau fra 1600 tallet – det er en af byens smukkeste bygningsværker, der i dag huser forskellige udstillinger.

Shopping på Menorca

Du kan shoppe i de fleste af Menorcas byer. Stort set alle byer har sit eget lille marked, hvor du kan købe lokal brugskunst, men du finder også moderne modeforretninger med det nyeste indenfor tøj og sko på Menorca.

Slap af på Menorcas strande

Selvom Menorca er mindre end Mallorca, er der masser af strande at vælge imellem. Faktisk har Menorca næsten ligeså mange strande som Mallorca og Ibiza tilsammen. Dette betyder også, at strandene på Menorca ikke er så overfyldte, og det er nemmere at finde en fredelig strand her end på naboøerne. Men tro ikke at Menorcas strande er kedelige. Ved mange af strandene er der masser af restauranter og strandbarer, hvor du kan få forfriskninger, når du daser på en strandstol.
Strandene på Menorca er ligesom på både Mallorca og Ibiza fine, vandet er klart og egner sig godt til både dykning og snorkling.

Skøn natur på Menorca

Ud over de mange fantastiske strande byder Menorca også på andre naturskønne oplevelser. Her er masser af skovområder med nåle- og oliventræer. 40 % af Menorca er fredet, fordi øen i 1993 blev udnævnt til Unesco Biosfære Reservat. Det betyder, at man arbejder for at bevare naturen, og man tager hensyn til miljøet på Menorca.

Fiesta på Menorca

Menorca er fuld af traditioner og historie, og i løbet af året er der masser af fiestas eller festivaler på øen. Her fejres de lokale helgener og skytsengle med musik, dans og masser af god mad og vin.
Den mest kendte fiesta afholdes i byen Ciutadella, hvor man fejrer skytsengel Sant Joan. Festen finder sted hvert år i juli måned og varer 3-4 dage. Her er masser af traditionelle aktiviteter, optog og ryttere højt til hest. En fest du ikke må gå glip af, hvis du besøger Menorca i juli måned.