onsdag d. 22. august 2018
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Vandretur på Mallorca – nyd Mallorcas smukke natur

Mallorca er med sine høje bjerge, dybe kløfter og klippeformationer det perfekte sted at tage på vandretur. På en vandretur kommer du væk fra turistbyerne og oplever oliventræer, plukker appelsiner direkte fra træet eller afkøler fødderne i et forfriskende vandløb.

Flere steder på øen finder du gode vandreruter, der er afmærkede med skilte og kort, så du ikke behøver at have en guide med på turen. Vandreturene er af forskellig længde og sværhedsgrad, så der er noget for enhver smag og kondition. Du kan også komme på guidede ture, hvor en lokal guide fortæller dig om naturen på Mallorca.

Højsæsonen for vandreture på Mallorca er forår og efterår. Her er det lunt, men ikke for varmt til at opholde sig længere tid i solen.

På Mallorca er der to bjergkæder Serra de Tramuntana i vest og Serres de Llevant i øst, Tramuntana bjergene er de højeste, men ved begge bjergkæder er der gode muligheder for vandreture.

Llevant bjergene er ikke helt så høje som Tramuntana bjergene, men her er en smuk natur og masser af muligheder for vandreture. Ved byen Santanyí finder du desuden naturparken Parc Natural Mondragó med et spændende fugle- og planteliv.

Ved Tramuntana bjergene finder du mange vandreruter og en storslået natur. Området bliver af mange regnet som noget af det smukkeste i middelhavet. Det er også her, du finder Sóllerdalen, et godt sted for en vandretur på Mallorca. Her er der mere end 120 km vandrestier, og du kan vælge mellem mere end 25 ruter. Nogle af ruterne går kun til få hundrede meters højde, mens andre går til næsten 1000 meters højde.

Det er også i Tramuntana bjergene, der er lavet en vandrerute for blinde vandrer. Vandreruten er afmærket, så den kan følges vha. en blindestok, og sten, grene og andre ujævnheder er ryddet af vejen. Ruten er 1 km lang, og undervejs er der informationstavler med blindskrift. Derudover er der beplantninger ved vandreruten, som dufter og kan berøres med hænderne.

2 kommentarer

1 Bodil og Carl { 18. February 2012 kl. 10:50 }

Hej Bodil
Sidst vi talte sammen, spurgte du om der var mulighed for at vandre på Mallorca. Jeg var inde på denne side for at læse lidt om klimaet på øen og fandt en artikler om bla. vandreture, som du måske synes kunne være interessant. Vi rejser derned 1 maj, denne gang skal vi bo på nordkysten. Vi har allerede planer om et par ture som vi skal på og ellers bare nyde det dejlige klima.

Håber I får en god vinterferie!
mange hilsner fra Per og Else

2 Bodil og Carl { 18. February 2012 kl. 10:52 }

Vandreture på Mallorca