mandag d. 25. marts 2019
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Alcudia

Alcudia i den nordlige del af Mallorca er stedet, hvor du rejser til, hvis du ønsker lækre, børnevenlige strande samt gode udflugtsmuligheder til naturparken S’Albufera, Pollenca og Formentorhalvøen. Mallorca.dk tilbyder en række udvalgte hoteller i Alcudia, Port de Pollenca og på de øvrige feriesteder på Mallorcas nordlige kyst.

Alcudia – børnefamiliens paradis

AlcudiaSmå blide bølger kærtegner strandens kridhvide sand op og ned langs bugterne syd og nord for Alcudia, der er børnefamiliernes foretrukne rejsemål på Mallorca. Når du rejser til Alcudia på Mallorca finder du ferielejligheder og overskuelige hoteller med masser af plads – her lærer store og små hurtigt at finde vej til poolen og legeplads med bamser og badedyr. De fredelige veje gennem naturområder inviterer til afslappede cykelture, og bugternes byer kan fortælle en historie, der går mange hundrede år tilbage.

Hotel deals i Alcudia

 


Booking.com


 

Strande med alt, hvad hjertet begærer

I Alcudia blander harpiks- og fyrrenåleduft sig med duften af sololie. Her lyder latter og hvin, når børnenes hvirvles rundt i de varme bølger af et par stærke voksenarme. Rejser du til Alcuia på Mallorca får du sommer, ferie og lykke for både små og store – her har børneforældrene al den tid, der er brug for til leg og oplevelser med deres børn.

Rejser Alcudia

Fra Platja de Alcudia inde i bunden af bugten og næsten ti km sydpå forbi Platja de Muro og Platja de Santa Margalida hele vejen ned til Can Picafort afløser lange stræk af jomfruelig sandstrand afsnit med liggestole og bastparasoller, vandcykler og bananbåde, vandski og windsurfere. Mest lavvandet er kysten ind mod Alcudia, dybest er den ned mod Can Picafort. Og inde i hotelhavernes beskyttede miljøer finder familiens mindste hurtigt nye venner på legepladser og trampoliner, i leg med bolde og badedyr i babypool og opvarmede bassiner.

Naturparadis i badegæsternes baghave

Rejser AlcudiaLyden af fuglesang tager til, mens landskabet falder til ro i skumringen. De sidste solstråler står skråt ned over sivene og fanger vandet nedenunder. En hejre letter med brede vingeslag, da den forstyrres af en sen gæst, der får gruset på stien til at knase. Det store vådområde S’Albufera mellem Port d’Alcudia og Can Picafort er et fredet naturområde, der ligger adskilt fra bugtens hvide sandstrande med et bælte af klitter. Et sindrigt system af menneskeskabte kanaler og naturens underjordiske kilder har omskabt terrænet til et enestående vådområde. I dette særprægede marsklandskab finder du et paradis for sangfugle på gennemrejse, fastboende vadefugle og andefugle, foruden padder og krybdyr, masser af insekter og sommerfugle og en helt speciel vegetation, som trives i det vandholdige landskab. Du kan komme tæt på naturparkens dyr og planter, hvis du bevæger dig ind i naturparken til fods eller på cykel – blot nogle få hundrede meter fra turisternes badeparadis, når du rejser til Alcudia på Mallorca.

Hemmelige strande i Alcúdia området

Et ungt par har fundet en lille intim strand neden for en klippekyst på Formentor-halvøen, ikke langt fra havnebyen Port de Pollença, hvor solen blinker i skinnende lystfartøjer. Ude i bugten vender og drejer farvestrålende windsurfersejl sig efter vinden, og vandskiløbere tager de første svære livtag med havet som piste. Finder du som det unge par din egen strand, når du rejser til Alcudia på Mallorca, så pak en picnickurv og tag et godt underlag med.

Alcudia

Flere af de små intime strande kan du kun nå frem til til fods, og derfor er her ingen bar og heller ingen liggestole. Til gengæld kan du finde steder med masser af fred og uforstyrret ro foruden krystalklart vand mellem klipper og sand inde i de mindste vige i bugten ved Port de Pollença og ud langs sydsiden af Formentor-halvøen. Eller oppe på den nordlige side af halvøen, hvor Cala de Sant Vicenç har udviklet sig til centrum i et helt lille paradis, der især tiltrækker mange af dem, som finder det lidt for børnevenligt nede ved Alcudia.

Bag de tykke mure i Alcúdia

Rejser AlcudiaRådhusurets klokke falder i slag inde bag de tykke bymure, der omkranser det meste af den gamle bydel i Alcudia. En god tur inde i Alcúdia følger Camí de Ronda, vejen der går langs indersiden af murene. Op ad bymuren ligger Sant Jaume-kirken fra 1300-tallet, bygget som en del af fæstningsværket, for Alcudia lå på et sted, hvor der var grund til at beskytte byens borgere mod fjendlig indtrængen fra søsiden. Inde bag de tykke mure finder du mange casals, dvs. fine gamle borgerhuse med våbenskjold over indgangsportalen og en historie, der går helt tilbage fra 1500-tallet. Et af dem, Can Torró i Carrer Serra, er nu bibliotek. Den bedste dag at besøge Alcúdia er tirsdag eller søndag formiddag, når folk strømmer til for at handle på det stemningsfulde marked, der breder sig ud over store dele af den gamle by på Mallorca.

Se video fra Port d’Alcúdia

Golf nær Alcudia

Vil du krydre din ferie i Alcudia med lidt golf, har du også mulighed for det.
Club de Golf Alcanada ligger øst for Alcudia og er en af Mallorcas nyeste baner. Med en udsigt til øen Alcanada kun 150 meter ude i havet, spiller du her golf i flotte omgivelser.

Se kort over Alcudia

Vis stort kort

Læs mere om Mallorca

Cala Millor og Østkysten – velkommen til en charmerende blanding af bugter og vige, små fiskerlejer og naturhavne, nye turistbyer og små afsides strande.
Mallorca på midten – på midtøen hygger du dig gerne på udvalgte landhoteller med wellness, god mad, vandre- og cykelture samt timer ved poolen. Slet ikke værst.

Ved du andet om Alcudia?

Hvis du synes, at vi mangler en vigtig information om Alcudia, så er du velkommen til at skrive en kommentar eller en anbefaling i feltet nedenfor. Så viser vi den her på vores side om Alcudia, så andre rejsende får glæde af din viden. Tak for hjælpen!

40 kommentarer

1 Steen Olsen { 28. April 2008 kl. 12:33 }

Et vidunderligt og dejligt at holde ferie med børn dejlig strand børnevenlig befolkning gode spisesteder og en smuk smuk ø

2 Lars Walsted { 15. June 2008 kl. 21:57 }

Tusind tak for denne side! Den giver en rigtig god beskrivelse af Mallorca!

3 Henrik Lindskov { 7. July 2008 kl. 08:39 }

mangler et link til bestilling af taxa fra lufthavn til alcudia ?? er der nogle der kan hjælpe ?? tak

4 Pia Alstrøm { 10. August 2008 kl. 12:00 }

Hej.
Mig og drengene tager til Alcudia næste år 2009. Men har også spørgsmål til transport/taxi fra lufthavnen? tak

5 pernille { 4. September 2008 kl. 19:40 }

Hej jeg tager til alcudia om 1 uge og er også meget i tvivl om transporten fra og til lufthavnen. Det jeg har fundet ud af indtil videre er, at en taxa til alcudia koster, omkring 700,- hver vej og, at det bedre kan betale sig at leje en bil. Det kan fås fra 1100-1200 ca. Men hvis der er andre der har nogle gode ide´r må i meget gerne skrive, da jeg snart skal afsted. tak

6 Bjørn Ørving { 16. October 2008 kl. 21:22 }

Taxa skal i ikke forvente de store problemer, de holder i lange masser ude foran. det er et rigtig fedt sted at være er selv lige nu i alcudia. men hvis man vil ind og shoppe på de små gader skal man tage til palma hovedstaden på mallorca.

7 Birthe, Line & Kim { 8. February 2009 kl. 14:40 }

Vi har været på Mallorca flere gange og skal afsted 28 personer, 2 uger i august 2009. Skal bo i Port d’ Alcudia. Det er virkelig et godt sted for alle. Båbe børn, unge og ældre vil have en fantastisk ferie med oplevelser, hygge og afslapning.

Det kan betale sig at leje cykler og køre rundt i Alcudia og til Pollenca. Der er mange fede badestrande og udsigtspunkter. Vejene er ideelle til dette. Der kan forekomme enkelte stejle bakker.

Der rigtig hyggeligt i den gamle Alcudia by. Der er flere gode restauranter og små forretninger. Specielt én restaurant er blevet vores favorit, den hedder Sa Taverna. Denne er ejet af en dansk kvinde og en italiensk mand. Den bør opleves. Top madkvalitet og atmosfære.

8 Jan Hendriksen { 12. February 2009 kl. 13:22 }

Alcudia i perioden 2 – 16/6…
Vi er en voksen (40 år) og 3 teenagere. Vi har lejet en bil, så har mulighed for at komme rundt…
Er der nogle der har nogle gode ideer til hvad vi skal se?.
Er der nogle der skal derned samtidig?
Nogle gode råd, generelt?
Skriv evt. til mig på hendriksen@mail.tele.dk
Mvh
H

9 Joseph S { 11. March 2009 kl. 15:44 }

Hej

Min kone og jeg tager til Mallorca 09 april til den 16 april iår.
Vi vil også tage til Alcudia. Er der nogen som kan anbefalde et godt hotel? Hvordan er vejret medio april.
Mvh
Joseph S
PS. vi har lelet en bil til ca.900 ddk. med fri kilometer. (1 uge)
1 liter benszin ca. 0.87 cent

10 Hej Joseph { 12. March 2009 kl. 10:39 }

Alcudia Resort Club Hotetur Bellevue er altid et rigtig godt valg, da hotellet har gode faciliteter og en lav overnatningspris.

Læs mere og bestil Alcudia Resort Club Hotetur Bellevue

Mht. til vejret på Mallorca i april kan du studere vores Mallorca klimatabel.

Redaktionen Mallorca.dk

11 Thomas { 28. March 2009 kl. 09:53 }

Hejsa allesammen… min kæreste og jeg og et vennepar skal til alcudia fra den 7-14 juni… nogen der har nogen forslag til hvad vi skal tage ud og se?

12 stina pedersen { 10. May 2009 kl. 16:50 }

hej alle rejselystne.
Gennem en del år har familien og jeg rejst til mallorca en til to gange om året, vi er alle faldet pladask for øen, og oplever noget nyt hver gang. Men der er altid noget vi altid skal. Vi skal dykke ved den lille strand ved Sa calobras, nyde gåturen i de smalle gader i Valldemosa. Lej med fordel bil, øen er fantatisk at opleve på egen hånd. Der er ikke langt til den lokale malloriciner, mean skal bare køre ind i landet. Es pla- det flade landskab med solen i ryggen. Fantastisk. God tur

13 Henrik Petersen { 19. May 2009 kl. 22:37 }

Hej,

Uge 28 0g 29 i Alcudia med konen og 2 børn på 11 og 6!
Tror I vi glæder os ?

🙂
Henrik

14 Julie Valentin { 21. May 2009 kl. 20:59 }

Hej Alle i rejselystne mennesker:)

Er der nogle der ved, hvor gammel man skal være, for at kunne leje en bil på mallorca, og i såfald hvor man kan gøre det henne?

Mvh Julie

15 Hej Julie { 25. May 2009 kl. 10:04 }

Du kan leje en bil på Mallorca, hvis du er 21 år og har haft et gyldigt kørekort i minimum 1 år.

Du kan nemt leje bil din bil online her på Mallorca.dk:

Bestil en god og billig lejebil på Mallorca i dag

Redaktionen Mallorca.dk

16 emilie Andersen { 26. May 2009 kl. 15:36 }

Vi er tre 19-årige piger der skal til mallorca 8-15 juli 🙂 Vi glæder os meget. vi skal bo på Alcudia Resort Club Hotetur Bellevu. 3100 for fly og hotel i en uge. 😮

men er der nogen der kender nogen gode gå-i-byen steder i Alcudia?

Mvh
Emilie

17 Bo { 7. June 2009 kl. 09:57 }

Der er flere der skriver at man kan leje en bil for ca. 1000,00 men hvor finder man det, for alt ligger på 1500-2000 for en lille bil.

18 Anita { 12. June 2009 kl. 18:55 }

Hej.

Vi er en familie, forældre og 4 børn der skal til Alcudia Resort Hotetur Club Bellevue i efterårsferien.
Børnene er i alderen 1 – 11 år. Er der noget i tænker – det MÅ man bare se når man er i nærheden??

Mvh. Anita.

19 Frederik { 28. June 2009 kl. 00:45 }

Hej.

Vi er 5 mennesker der skal fra palma lufthavn til puerto d’alcudia klokken 22:30 en onsdag aften. Hvad er det bedste at gøre her? offentlig transport? eller bestille en bus hjemmefra?

på forhånd tak for hjælpen.

Mvh. Frederik

20 Tina Balle { 26. July 2009 kl. 11:07 }

Vi er en familie på 3 der skal til Alcudia d. 1 august.
Det bliver en varm fornøjelse 🙂

21 Sanne { 20. August 2009 kl. 12:57 }

Hej!
Det kan godt være at dette svar er lidt sent, men bedre sent end aldrig :o) Mht. transport fra lufthavnen så har vi bestilt bustransfer gennem resorthoppa.com. Det koster ca. 21 eur per person tur/retur fra lufthavnen i Palma til Alcudia Resort Hotetur Club Bellevue. De arrangerer transfer som passer med dine flytider.
Mvh. Sanne :o)

22 Søren S { 30. August 2009 kl. 18:19 }

Hej. har et spørgsmål. vi har næsten lige været afsted og boede på Club Bellvue. men har et spørgsmål. Hvis man går fra Yummi Yummi resturant/baren på samme side af den vej. og væk fra hotellet er der en tattoo shop. på samme side som yummi yummi som sagt. den der ligger tætteste på. de sælger også en masse andet som solbriller og tasker. nogle der kan fortælle mig hvad butikken hed. på forhånd tak. det er forresten 2 unge gutter der har butikken

23 Søren S { 30. August 2009 kl. 18:23 }

Det var forresten en kanon fed tur vi havde os. vi var dog ikke overvældet over værlserne vi havde fået. vi syntes det var lige slidt nok. sådan lidt som en helhed. men vi var ellers meget tilfrese. kanon søde mennesker. samt en god stemning, og alle folk var meget glade. Mange gode resturanter. og en masse dejlige pool´s

24 Cemile Yalin { 5. May 2010 kl. 18:58 }

Hej 😀 mig, min mand og vores lille datter tager afsted her den 10 juni , og vi glææææææder os utroligt meget 😀 nogen der har boet på Apartamentos Hotetur Bellevue ? Og hvad ligger i nærheden ? er der buttikker eller lign ?

Mvh Cemile

25 Christian { 25. September 2010 kl. 15:15 }

Hej med jer.

Vi kommer til Alcudia 2. til 9. oktober 2010 (om en uge) og i den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at komme i kontakt med danske erhvervsdrivende på Mallorca.

Findes der mere eller mindre formelle netværk af danskere, der driver virksomhed på/fra Mallorca?

Venlig hilsen,
Christian

26 Karen Juhl { 17. October 2010 kl. 19:19 }

vi er 2 voksne, der ankommer Alcudia den 23.10., vi ønsker at leje en scoter, kan det lade sig gøre? og i givet fald HVOR og hvad koster det?

27 Sanne Hansen { 19. January 2011 kl. 10:04 }

vi er 2 voksne og vors 2 børn 18 og 22 år som skal til mallorca den 10 maj 2011 vi har været der før men kun i palma by nu skal vi prøve en by som hedder can picafort det ligger ca 10-14 km fra alcudia vi søger nogen som har været der eller skal værer der jeg har hørt at man kan komme på en sejltur eller er der nogen som kan anbefalde nogen tur vil vi gerne høre om det i kan skrive til mig på sannehansen@nypost.dk

28 Flemming Christensen { 23. February 2011 kl. 11:04 }

Vi er et par cykelvenner der skal til Alcudia i slutningen af marts. Er der nogen der ved om man kan leje gode racercykler der?

29 Pia Thøgersen { 4. April 2011 kl. 17:08 }

Modtager også gerne al info der kan falde dig/jer ind 🙂 vi er et par der skal derned (til Alcudia) 29.4.- 6.5.11 som ikke har været på Mallorca før. Mail gerne til piabt@privat.dk

30 karina { 16. May 2011 kl. 10:36 }

Vi (2 voksne og 1 barn) skal til Alcudia d 12/7-26/7 2011 og lander kl 20:45, hvordan kommer man nemmest og billigst til PORTO de Alcudia (altså havnen) ? TAAAAK

31 Philip { 30. May 2011 kl. 17:36 }

Hej.

Vi er nogle stykker der tager til et resort lidt syd for alcudia.
Hvis man er 18 år, er det så lovligt at køre bil på mallorca hvis det nu er en person over 21 som lejer bilen?
Og hvordan ser det så ud med forsikring osv?

32 Lone Larsen { 12. October 2011 kl. 19:52 }

Hej. Har været på Mallorca rigtig mange gange og er nok blevet rigtig glad for poerto Alcudia. Er der nogle som kender til privat leje af lejl. el. hus til en rimelig leje i sommeren 2012???
mvh Lone

33 Tine { 26. October 2011 kl. 12:30 }

Til Lone Larsen

Hej Lone
Hvor længe vil du/I være afsted? Der findes en del private lejligheder man kan leje i sommeren, men det kommer selvfølgelig an på dine betingelser: varighed af ophold, pris, beliggenhed (til stand, havnen mm.).
Mange af disse private udlejere udlejer deres lejligheder til latterligt høje priser til turister, men jeg kan prøve at finde nogle gode internet sider til dig hvor de lokale søger når de leder efter sted at bo midlertidigt.

34 helle skov { 11. January 2012 kl. 20:01 }

hej,

Jeg har fundet en billig rejse til Club bellevue gennem FDM, til min 13 årige søn og jeg vi skal afsted i uge 20 formentlig eller start juni. Jeg har aldrig rejst på denne måde med en pakke løsning før ….. skal man altid selv sørge for transport fra lufthavn til hotel (det ligger i 2km fra Alcudia, skriver de).
Erder nogle råd vedr. mad etc. hvis jeg bestiller uden pension af nogen art. Jeg har ikke så mange penge så det skal gøres billigst muligt 😉

kh. Helle

35 admin { 20. March 2012 kl. 19:30 }

Hej Helle

Ja du skal selv sørge for transport til og fra hotellet. Du kan læse mere om transport på Mallorca her: http://www.mallorca.dk/transport-mallorca/

God tur!

Mvh Camilla Nielsen, webredaktør

36 Steen { 31. May 2012 kl. 08:00 }

Når man nu ikke er interesseret i strand, er der så ikke andet Alcudia har at byde på? Jeg skal derned i morgen og håber der både er barer, cafeer, restauranter m.m. 🙂

37 Rikke Hvidt { 6. July 2012 kl. 14:02 }

Hej webredaktør
Bare lige en lille bemærkning omkring et billede, der kan virke misvisende: Fotoet under overskriften “Hemmelige strande i Alcudia området” er ikke fra Mallorca, men derimod fra Tenerife. Hotellet i baggrunden hedder Parque Santiago og ligger i Playa Las Américas. Bemærk det sorte sand, som er typisk for De Canariske Øer. Jeg har boet på øen i fire år og studsede over fotoet, da jeg sad og søgte info om vores forestående rejse til skønne Mallorca. Tak for en god side.
De bedste hilsner Rikke

38 Susanne Nielsen { 16. July 2012 kl. 20:39 }

Hej! Vi rejser snart til Mallorca, Alcudia og vi er lidt i tvivl om, hvordan vi skal komme fra lufthavnen til Alcudia. Vi vil helst undgå taxi. Nogle der har nogle gode og billige råd??

39 Bo { 13. September 2012 kl. 17:24 }

Hej Susanne… Frem med løbeskoene 🙂 Ha en god ferie.

40 Tania { 17. September 2012 kl. 21:45 }

Pas på ikke at forveksle den her anbefalede restaurant Sa taverna med Sa taverna des ports – den er bestemt ikke værd at besøge. Skidt mad og virkelig dårlig service!