mandag d. 25. marts 2019
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Palmabugten

Palmabugten på Mallorca er et paradis for alle rejsende lige fra solhungrende børnefamilier, unge, der elsker aktiv ferie på vandet og fest i gaden samt for seniorer, der gerne vil være tæt på både kultur og shopping. På vestsiden af Palmabugten ligger feriebyerne tæt med magelige hoteller og strandpromenader lige ved hånden. Mod øst finder du herlighederne koncentreret ved den lange sandstrand Platja de Palma. Og rejser du til Palmabugten uden for den travleste højsæson, vil du opdage, at Mallorca har mange årstider. Det kan være svært at vælge sin favorit på en ø, der blomstrer og lever året rundt. Ikke uden grund har Palmabugten beholdt sin trofaste skare af besøgende, der holder ferie her igen og igen.

Cala Major – en konge værdig

Hotellerne ligger tæt ved Cala Major, der nærmest er vokset sammen med Palma. Måske fordi Cala Major for mange er det eneste rigtige sted at holde ferie på Mallorca. Det gælder for eksempel for den spanske kongefamilie, som tit og gerne slår sig ned på den kongelige sommerresidens Palacio Marivent, højt hævet oppe over Cala Major med udsigt til havet. Måske fordi Cala Majors store sandstrand har altid plads til en til, også når mallorcinerne selv tager på stranden om søndagen. Måske fordi du her finder alt, hvad du behøver på stranden eller på strandpromenaden, i indkøbscentret Porto Pi eller i storbyen Palmas chikke butikker, restauranter, barer og museer. Et af de bedste museer på Mallorca, Miro-museet, har du for resten lige i nabolaget i Cala Major – snyd ikke dig selv for et besøg i malerens hule, der ser ud, som om han lige har rejst sig fra staffeliet for at gå over i privaten og drikke en kop kaffe sammen med sin elskede hustru, Pilar.
Læs mere om Miró-museet

Se video fra Cala Major

Eksklusive Illetes og Portals Nous

Illetes betyder de små øer – Sa Torre med gammelt forsvarstårn, des Pas og Sa Caleta ud for kysten har givet navn til Illetes, der sammen med Portals Nous har været den eksklusive nabo til Palma de Mallorca og Cala Major, siden Richard Nixon, den saudiarabiske konge og skuespillere som Rita Hayworth og Errol Flynn begyndte at holde deres ferie her for mere end 50 år siden. Her begynder den godt 30 km lange gågade, Passeig Calvià, der forbinder badebyerne med hinanden videre sydpå langs Palmabugten, så du kan slentre eller løbe, cykle eller trave, så langt du gider. Stranden er ikke stor, men den ligger godt beskyttet af klipper, så du altid kan finde et sted med læ, en liggestol og en parasol, en bar eller en restaurant og alle de sportsaktiviteter, der hører en god strand til. Og Portals Nous’ eksklusive marina smitter af på de faciliteter, du finder her, hvor Palmabugten slår en lille drejning, så alle strande vender mod syd.

Palmabugten Mallorca

Det er for børn, men også for voksne

På en strækning på nogle få kilometer mellem Portals Nous og Magaluf i Palmabugten finder du en hel koncentration af udflugtssteder for de børnefamilier, der rejser til Mallorca. Er du ikke så heldig at have børn med, når du rejser til Palmabugten, kan du sagtens lege med alligevel. Marineland, hvor du kan være heldig at få lov at klappe en delfin og i hvert fald kan se dem gøre fantastiske ting. Og hvor du bagefter selv kan hoppe i bølgerne på stranden eller i et af Marinelands svømmebassiner. På Golf Fantasia spiller du minigolf mellem vandfald og blomsterbede, søer og grotter – et paradis for både børn og voksne på Mallorca.
Er børnene vilde med pirater, må I hellere ikke gå glip af det storslåede The Pirate Show i Magaluf – Mallorcas største show.

Palmabugten Mallorca

Aquapark i Magaluf

I Aquapark i Magaluf finder du helt sikkert en rutsjebane, der passer til dit barn, uanset alder, men de fleste større forlystelser er bedst til børn – eller voksne – som har fået styr på motorikken.
Western Park – ja, navnet fortæller, at det er det vilde vesten, som har inspireret til underholdningen, men at der er vandakrobater imellem, der optræder iført læderbukser og cowboyhat ligger ikke lige for.

Klassisk turisme a la Magaluf

Palmabugten MallorcaMagaluf smager af ferie i Palmebugten på Mallorca. Det har den gjort, siden den blev opdaget af unge turister i 1960erne og -70erne og gjorde dagligsproget her til en blanding af engelsk og skandinavisk. I årenes løb har den vokset sig stor hen over pynten, så den og Palmanova er blevet til en lang stribe af hoteller, barer, butikker, restauranter og diskoteker, selv om de to byer egentlig ligger ved hver sin lille bugt. Unge dominerer stadig Magaluf, der har et væld af sportsfaciliteter, men den er også et godt valg for familier med børn, der har en palet af forlystelser, som børnene nok skal vide at finde frem til, hvis I rejser til Magaluf.

Frisk fisk i Palma Aquarium

Playa de Palma og Arenals trofaste gæster er ikke alene om den nyeste forlystelse, Palma Aquarium, der siden akvariet åbnede i 2007 har været et trækplaster for besøgende fra alle steder på Mallorca. Bag det store akvariums glasflader viser de farlige hajer tænder og de mindste gyser forskrækket ved synet. Her er fredelige og farlige fisk og flotte koraller fra alverdens have fordelt i 55 forskellige akvarier og tanke, så du kan møde nogen, du kender fra hjemlige farvand, og andre, du måske har snorklet hen over på rejser til Stillehavet eller Det indiske Ocean. Og har du ikke fået fisk nok, kan du fortsætte ind i restauranten – der finder du flere på menukortet, når du rejser til Mallorca.
Palmabugten Mallorca

Spil golf ved Palmabugten

Vil du gerne spille golf omkring Palmabugten, er der flere muligheder for det.

Arabella Golf Son Vida er Mallorcas ældste golfbane, men efter en renovering i 2001 er den i rigtig god stand. Fra flere af hullerne kan du nyde udsigten over Palmabugten.
Golfbanen Arabella Golf Son Muntaner er en af Mallorcas mest eksklusive baner. Banen har tilhørende træningsanlæg af høj standard.
Real Golf de Bendinat er en golfbane for de øvede, der ligger lidt udenfor Palma. Her spiller du golf i Mallorcas smukke natur.

Se kort over Palmabugten

Vis stort kort

Læs mere om Mallorca

Cala d’Or og Sydkysten – læs om dejlige dage ved badebugterne med det fineste lyse sand ved Cala d’Or.
Mallorca på midten – Mallorcas midte er stedet, hvor du forkæler dig selv på udvalgte landhoteller med wellness, god mad og vandre- og cykelture.
Surfing Playa er et dejligt lejlighedshotel ved Santa Ponsa.

Ved du noget om Palmabugten?

Hvis du synes, der mangler noget i vores beskrivelse af Palmabugten, så er du velkommen til at skrive din kommentar eller anbefaling i kommentarfeltet nedenfor. Så viser vi din anbefaling lige her på vores side om Palmabugten.

4 kommentarer

1 Peter Schuman { 20. May 2009 kl. 11:12 }

I nævner Portals Nous og Magaluf, som steder i Palmabugten, hvilket ikke er helt korrekt.
Palmabugten eller Playa de Palma, som den normalt omtales som, dækker området Can Pastilla og ud til El Arenal. Lige netop denne 10-15 km lange ubrudte strandpromenade, med tilhørende strand, der strækker sig helt inde fra udkanten af Palma by og ud til El Arenal, som ligger længst ude i bugten – er det område som både rejsebureauer og hotelbookings-bureauer, betegner som Palmabugten eller Playa de Palma.

Can Pastilla området, som ligger nærmest Palma (man kan faktisk gå ind til Palma), er lidt mere afdæmpet mht barer med musik osv. end El Arenal er. Can Pastilla er faktisk en lille selvstændig by, med egen hovedgade mv. Det samme gør sig gældende med Arenal – hér er der bare lidt mere fest i gaden, end i Can Pastilla.

Can Pastilla er stedet man tager hen, hvis man som I rigtigt skriver, vil nyde det bedste af to verdener, på Malorca – både kulturen, bylivet, shopping etc, men samtidigt også gerne vil have strand og badeliv med i prisen.

Arenal tager man hen, hvis man gerne vil have utallige natklubber og diskoteker lige rundt om hjørnet i nabolaget, og ikke har noget imod at tage én af de offentlige busser, som kører hele dagen ind til Palma, hvis man vil derind og se noget andet.

2 Hej Peter Schuman { 25. May 2009 kl. 10:09 }

Tusinde tak for dine fine udredninger og anbefalinger fra Palmabugten.

Skriv endelig til os igen, hvis du får lyst til at dele endnu mere ud af din store Mallorca-viden.

Der er med garanti mange Mallorca-interesserede læsere, som vil sætte pris på det!

Redaktionen Mallorca.dk

3 Karsten Folmer { 30. May 2009 kl. 00:22 }

Bugt, (fra mnty. bocht, opr. ‘bøjning’), havområde med tilnærmet halvcirkelformet kystomrids. Eksempler herpå er Køge Bugt, Sejerø Bugt og Jammerbugt.

Masser af rejsebureauer betragter Magaluf, Palma Nova mv. udenfor Platya del Palma som en del af Palmabugten. Derudover betyder det egentlig ikke andet en palma strand.

Jeg er iøvrigt vendt hjem idag fra Palma Nova og kan varm anbefale området. Masser af shopping muligheder, mange rimelige spisesteder, superb badestrande (aktuel temp. 19,8 grader pr. 28/5), barer og natteliv og stort set alle hoteller har aktivitetstilbud til børnene (ud over en pool). Området omkring Magaluf og Palma Nova er britisk domineret. Mange briter tager der til og derfor er tilbudene tilpasset britisk publikum. Vi talte med en anden dansk familie i Marineland og de havde fået et hotel i et tysk domineret område. Der var undtagelsesvis mange svenskere på vores hotel (der er også en svensk sømandskirke i Magaluf), men hvor er de skandinavisk dominerede områder? Det var måske det næste sted jeg kunne finde på at tage hen. Ellers ender rejsen sikkert i Palma Nova igen.

4 Kirsten { 25. April 2010 kl. 11:39 }

Det er efterhånden 45 år siden, jeg første gang satte mine fødder på Mallorca og siden er det blevet til rigtig mange ture til den ø, jeg stadig har som foretrukkent feriemål. De sidste 3 år er det blevet til 3-4 gange om året og på søndag er jeg på vej igen (tak fordi jeg har familie dernede, jeg kan bo hos :-))

I 60’erne og 70’erne var Cala Mayor danskernes paradis. I dag finder man vist flest danskere omkring Alcudia. I Palma Nova og især Peguera er der mange tyskere og Magalluf er invaderet af englændere.
Hvis man tager en tur til Peguera er den nærliggende by Cala Fornells absolut et besøg værd. Her bør man besøge restauranten/baren Gran Tortuga – nyde udsigten og roen.

Portal Nous er en mondæn lille by som er “bygget” sammen med Puerto Portals – havnen, hvor de unge, smukke og rige sidder på cafeerne for at blive set. Masser af dyre butikker og mange restauranter med rimelige priser.

Palma Nova er og bliver min lille oase med gode indkøbsmuligheder og gode restauranter og man render da også ind i danskere af og til.