mandag d. 25. marts 2019
Alt du behøver at vide om Mallorca
Mallorca.dk

Mallorca på midten

Mallorcas midte er en lidt overset del af Mallorca, men midten er faktisk et fantastisk sted at holde ferie. Herinde på midten er det mest voksne mennesker, der forkæler sig selv på udvalgte landhoteller med wellness, god mad, vandre- og cykelture samt timer ved poolen. Desuden kan du besøge vinkældre og shoppe Campersko i Inca eller cykle en tur på Mallorcas helt egen vinrute. Du kan klikke på nedenstående link og se de udvalgte hoteller på Mallorcas midte.

Mallorca på midten

Rejser MallorcaEn gammel mand, slidt og solbrændt under kasketten, holder sin stol varm ved stambordet uden for caféen. Rank i ryggen betragter han værdigt livet, der passerer forbi. Kirken står som en uforanderlig kæmpe på torvet, men tiden står ikke stille. Forandringens vinde blæser – næste generation åbner landhoteller til dem, der rejser til Mallorca for at finde fred og afstresset ferie, de genopdager vinavlen og planter nye mandeltræer, mens deres børn spiller fodbold mellem byens bænke og nyanlagte springvand. Håndværk, der holdes i hævd, og genplantning af næsten glemte afgrøder er eksempler på den nænsomme udvikling med respekt for traditionerne, som du kan få en bid af, hvis du rejser rundt til de små landsbyer på Mallorcas flade midte.

Hotel deals på Mallorca

 


Booking.com


 

På Celler i Inca

Rejser MallorcaDe kæmpestore vintønder i den højloftede vinkælder er kun til pynt og med til at skabe stemning omkring de rødternede duge, hvor de veloplagte tjenere serverer. For eksempel på Celler Can Amer midt i Inca, den tredjestørste by på Mallorca. En gang var tønderne fyldt med vin fra markerne rundt om byen, men vore dages vinproduktion foregår på moderne bodegaer ude på landet. Da de gamle cellers blev tilovers, blev mange af dem for år tilbage – ligesom Can Amer – lavet om til restauranter. Forretningsmænd og turister, familier på udflugt og dem, der har noget at fejre, stiger ned ad trappen og finder en plads mellem tønderne. Når du rejser til Mallorca bør du følge i deres fodspor og nyde den hjertelige atmosfære. Bestil et udvalg af småretter og fald i svime over de solide hovedretter. Tjenere og kokke fortæller og forklarer det traditionsrige menukort. Bestil en flaske Mallorca-vin. Og bliv ikke overrasket, hvis du får tilbudt et glas likør på husets regning til afsked. Salud!

Onsdagsmarked i Sineu

Rejser MallorcaGeder i snor og høns i bure, grønne oliven i saltlage eller vineddike, hjemmelavet ost og friskbagt brød, en chik bluse og et par nye cowboybukser – alt er til salg på onsdagsmarkedet i Sineu, når lokale mænd og koner indtager Markuspladsen omkring den katedralstore kirke. Rejser du til Sineu på Mallorca er det en oplevelse at følge med på det lokale marked og sætte sig ind på en af sidegadernes caféer, hvor du spiser et hurtigt måltid og drikker en kaffe – med eller uden palo (krydret likør) til. Allervigtigst er det at få en snak mens der råbes på kryds og tværs mellem bordene. De lokale skal ikke bare have deres dagligvarer med hjem, men også nyheder nok til hele ugen – indtil der er marked igen næste onsdag. Resten af ugen overlades pladsen i Sineu generøst til cyklister fra Danmark og Tyskland, England og Schweiz, der rejser til Mallorca for at træne i lavlandet.

Souvenirs med særpræg

Rejser MallorcaSveden til at løbe i striber ned over kinderne på to mænd, som med erfarent håndelag sætter en farvet fod på et nypustet vinglas. Rundt om dem står en kødrand af måbende børn og imponerede voksne og gløder i kinderne fra varmen i den buldrende glasovn. Når du rejser rundt på midten af Mallorca finder du et stort udbud af håndværk, der holdes levende i landsbyerne. Karakteristiske, mundblæste glas fra Gordiola i Algaida, Lafiori ved S’Esgleieta eller Menestralia i Campanet. Sko, tasker, bælter og punge fra anerkendte værksteder som Kollflex i Selva og Camper i Inca. Kraftige stoffer i traditionelle mallorcinske mønstre, vævet med specielle teknikker i Santa Maria del Camí. Sjove plettede siurills-fløjter eller glaserede rødlerspotter fra pottemagerne omkring Marratxi, i Inca og Selva. Broderede duge og servietter, sengelinned og puder, syet af kvinder i syklubber eller i hjemmene og til salg i Incas butikker og på markeder. Eller mundgodt af mandler og oliven, druer, tomater og appelsiner. De færreste rejser til Mallorca uden at gøre mindst ét godt indkøb!

Vinruten på Mallorca

Rejser MallorcaI læ af Tramuntana-bjergene planter vinbønderne hundredvis af bittesmå vinstokke i den frugtbare jord. Historiske herregårde har fået blanke beholdere og nye tilbygninger og er lavet om til bodegaer – vingårde. For Mallorcas vinavl har vist sig værd at satse på, og vindrikkere er enige om, at varerne er værd at præmiere. Kan du lide vin, når du rejser til Mallorca, kan du for eksempel tage på en udflugt på Mallorcas vinrute – måske på cykel, så du undgår problemer med promillegrænsen. På en overskuelig strækning – højst 30 km – i trekanten mellem Santa Maria del Camí, Consell, Binissalem, Sencelles og Santa Eugenia kan du besøge omkring 10 forskellige bodegaer. De fleste steder tilbyder de en rundvisning og smagsprøver på vinene, og du kan købe vine med hjem, hvad enten du er til cava eller rosé, røde eller hvide vine. De to største og bedst kendte bodegaer er José Ferrer i Binissalem og Marcià Batle i Santa Maria. Det lille vindistrikt fik for ikke så mange år siden sit eget navn “DO (Denominación de Origin) Binissalem”, en fornem anerkendelse for et af de mindste vindistrikter i Spanien.

På sporet af olivenolien

Rejser MallorcaMellem forkrøblede gamle oliventræer ligger Caimari som centrum for Mallorcas olivenolieproduktion, en lille flække som du finder for enden af jernbanen til Inca og så et lille stykke til, når du rejser til Mallorca. En rundtur i Caimari er et møde med en af de mest stilfærdige landsbyer på øens midte, men også med alt det, der kendetegner en rigtig mallorcinsk landsby: Det store torv med kirken og byens mødested, Casa del Pueblo. Børn, der snakker og ler på vejen hjem fra skole. De stille gyder, hvor en lille butik pludselig åbner sig som et hul i den lange lukkede facade. Og en helt moderne olivenmølle, der kværner i vintermånederne, når bønderne kommer ind med deres høst for at få fremstillet olie. Den sælges på stedet sammen med mange andre gode mallorcinske produkter i Oli Caimari-butikken ud til landevejen mellem Inca og Lluc-klostret.

Spil golf på Mallorca

Har du lyst til at svinge golfkøllerne på din rejse til Mallorca, er det ikke noget problem.
9 km fra Palma, mod midten af Mallorca, finder du golfbanen Golf Park Puntiró, der er designet af den tidligere mester Jack Nicklaus. Her venter dig store golfoplevelser på en bane af høj standard.
Lige i nærheden finder du også golfbanen Golf Son Gual, der er ikke mindre end et mesterværk. Banen regnes som en af Spaniens bedste, og her har du træningsfaciliteter af høj kvalitet.

Læs mere om Mallorca

Cala d’Or og Sydkysten – I badebugterne i Cala d’Or får du badeferie i topklasse. Her er lagt op til dejlige dage med fint, lyst sand og azurblåt hav på Mallorca.
Top ti på Mallorca – læs den ultimative Top ti liste over gode grunde til at holde ferie på Mallorca.

Ved du andet om Midtøen på Mallorca?

Vi har forsøgt at skrive fyldestgørende om de mange oplevelser på midtøen. Synes du, at der mangler information, så er du velkommen til at skrive din anbefaling eller kommentar i feltet nedenfor. Så viser vi dit indlæg her på vores side om Mallorca på midten.